Home Start here Kids

Kids

by Tina

Kids,

dat is een hele hoofdstuk op zich!

Ben je eindelijk zo’n beetje uit over je eigen dieet, na veel leren, zoeken, proberen en proeven, dan denk je nee, mijn kinderen en man kunnen natuurlijk ook niet zomaar doorgaan met wat ze gewend zijn om te eten. Het kan allemaal natuurlijk ook niet meteen ineens veranderen, dus is het vaak het beste om hun eetpatroon één voor één aan te pakken en langzaam de veranderingen door te voeren door het maken van gezondere versies van bekende gerecht

Wanneer je alle positieve effecten zelf voelt wil je dat ook graag delen met je geliefden. En wanneer je weet hoeveel schade je eigenlijk aanricht met suiker, cola, witte meel en eigenlijk alles wat gefabriceerd, geraffineerd en vol E-nummers zit, zeg maar zowat de hele supermarkt, is het een stuk lastiger om op het zelfde manier door te gaan.

Er is zeker meer dan genoeg keus en ideeën om jezelf en geliefden te kunnen verwennen met lekkere gerechten en snack.

Dus, wat je nu kan gaan doen is om etenswaren en gerechten één voor één te gaan vervangen door steeds gezondere varianten van zichzelf! Kijken wat er vaak gegeten wordt en waar een verandering nodig is. Niet alles tegelijk, één voor één, dan heb je ook het minste weerstand.

Ik weet, dat ze bij mij van volkoren spelt pasta houden, en van quinoa, van zilvervliesrijst, gierst, van rauwe groente en fruit, dus op veel gebieden gaat het redelijk makkelijk.  Op andere plekken, en dan heb ik het over de “snoep en lekkers afdeling”, is het soms even wennen en ook compromissen maken van beide kanten. Eerst maar beginnen met vervangen door volkoren, puur, biologisch, vers en alkaline rijke voedingsmiddelen, stap voor stap, baby steps!

TROTS OP DE ZELFGEMAAKTE SALADE!

En hier komt nu nog mijn  recept van  een heerlijke wortel taart, elke keer een hit. Mijn jongens eten het graag ook voor het ontbijt of mee naar school. Gezond en volgepakt met goede granen, vitamines, vezels en goede natuurlijke suikers, en het smaakt ook nog heerlijk en smeuïg!

 Het is een makkelijk en snel recept, wat je nodig hebt is het volgende,

 • 2 koppen heel fijn geraspte wortels, beetje aangedrukt
 • sap van 1 grote sinasappel
 • 2 tl. vanille extract
 • 1/4 kop kokosolie
 • 1/2 kop appelmoes zonder suiker
 • 1/2 kop ahornsiroop of vloeibare zoetmiddel naar keuze
 • 1 en 1/2 kop spelt meel, volkoren
 • 1/2 kop amandelmeel
 • 1/2 kop boekweitmeel
 • 2 tl. bak soda
 • 1 tl. kaneel
 • snufje zout

oven voorverwarmen op 180C

De natte ingredienten, de wortels, sinaasappelsap, vanille, olijfolie, appelmoes en ahornsiroop bij elkaar mengen

De droge ingredienten, de meel, bak soda, kaneel ook samen voegen.

De droge ingredienten bij de natte voegen, niet te veel roeren, en in een beboterde bakvorm van ongeveer 25 x 25 cm bakken, ongeveer 45 á 55 minuten, tot een prikker droog uit het midden van de koek komt, even in de vorm laten koelen en dan op een rekje volledig laten afkoelen. In een luchtdichte doos, ik heb het zelf altijd onder zo’n glazen koepel liggen, blijft lekker zacht.

Mijn kinderen, net als alle kinderen, denk ik, eten graag zoetigheid en gebakken muffins en koeken, en wanneer je de  ingredienten kan vervangen door betere, ben je een stapje dichterbij.  Dan kunnen ze rustig genieten en krijgen ze ondertussen allemaal voedingsstoffen, gezonde vetten, eiwitten en vezels binnen!

Misschien vind je deze ook interessant….

      

Heb je vragen, laat een berichtje achter!

Fijne dag,

Tina