Home Recipes Hazelnut Chocolate Spread

Hazelnut Chocolate Spread

by Tina

Er zijn een aantal heerlijke dingen die bijna iedereen lekker vindt waar je makkelijk een gezonde versie van kan maken. Rauw, goed voor je, vol met vitamines, mineralen, vezels en gezonde vetten! Kids vinden het ook heerlijk! En waar kun je deze heerlijke Choco Hazelnoot Pasta voor gebruiken?

Naast het gewoon zo opeten ( yum ), is het ook heerlijk op een cracker, op een stuk appel of banaan als een middag snack of ontbijt! Het is super in een smoothie van spinazie, banaan, bessen en een grote schep van deze heerlijke pasta. Samen met amandelmelk maakt het een winterse warme chocodrank. Het kan ook als vulling dienen voor bonbons, koekjes, noem maar op!

Hazelnoten zijn een geweldige basis voor deze lekkere ChocoPasta, door de fytochemichalièn die ze bevatten zijn ze goed voor je hersenen, bloedsomloop en verminderen symptomen van allergie. Een handje van deze noten leveren je lichaam vit. E voor een mooie huid, vit. B, foliumzuur, mineralen, eiwitten, vezels en goed voor je vetten die helpen LDL, oftewel de slechte cholesterol in het bloed te verlagen en de goede cholesterol HDL juist te verhogen. En dat allemaal in een ChocoPasta zonder slechte suikers of andere toevoegingen, YEAH!

Makkelijk te maken, ook belangrijk!

De ingrediènten zijn,

  • een kop hazelnoten, fijngemalen
  • 1/4 tl. vanille poeder
  • 3 El. kokosolie
  • 2 á 3 El. ahornsiroop of agave siroop naar smaak
  • 3 El. cacao poeder

Alle ingrediènten in een keukenmachine tot een romig geheel mengen, en klaar!

Fijne weekend!

Tina xo

[optinform]

You may also like

Leave a Comment